Short talk: Can freshness indicators on food packaging reduce food waste while maintaining food safety?
Short talk in English.
When? Friday 13th of May.
Breakfast begins 8.30 am
Zoomlink available from 8.45 am
Presentation 9.00 – 9.30 am
Where? Green Innovation Park, Ulls väg 29C, Uppsala.
Online: https://slu-se.zoom.us/j/2687482799
Meet: Sofia Boqvist, associate Professor with special responsibility for extension and manager of the program the Agriculture for Food Security 2030 program. Her research focuses on transmission and prevention of food borne and zoonotic infections.

En stor mängd mat går till spillo eftersom bäst-före-datumet har passerat, trots att maten kan vara ätbar. Ett sätt att minska matsvinnet kan vara att använda färskhetsindikatorer på livsmedelsförpackningar. Sådana indikatorer informerar när livsmedelskvalitet och säkerhet minskar under hållbarhetstid och potentiellt kan ersätta bäst-före-datum. Projektet har undersökt hur temperatur och tid påverkar kvaliteten och säkerheten på fjäderfäkött, samt smakupplevelsen.
Short talk på engelska.
När? Fredag 13 Maj.
Frukost öppnar 8.30
Zoomlänk öppnar cirka 8.45
Presentation och frågestund 9.00 – 9.30
Var? Green Innovation Park, Ulls väg 29C, Uppsala.
Online: https://slu-se.zoom.us/j/2687482799
Möt: Sofia Boqvist, lektor inom livsmedelssäkerhet och riskanalys och chef för programmet Agriculture for Food Security 2030. Hennes forskning fokuserar på överföring och förebyggande av livsmedelsburna och zoonotiska infektioner.