Welcome to our networking breakfast and listen  to a short interesting talk. Also online!

On the 13th of may, our networking breakfast is about preventing food waste using freshness indicators. Network, listen and ask questions to Sofia Boqvist, associate Professor and expert in food borne inections.

A large amount of food is wasted because the best-before-date has passed, even though the food may be edible.

One way to reduce food waste can be use of freshness indicators on food packaging.

Such indicators inform when food quality and safety decrease during shelf life and can potentially replace best-before-date. The project has investigated how temperature and time affect the quality and safety of poultry meat, as well as the taste experience.

 

Short talk: Can freshness indicators on food packaging reduce food waste while maintaining food safety?

Short talk in English.

When? Friday 13th of May.

Breakfast begins 8.30 am
Zoomlink available from 8.45 am
Presentation  9.00 – 9.30 am 

Where? Green Innovation Park, Ulls väg 29C, Uppsala. 
Online: https://slu-se.zoom.us/j/2687482799

MeetSofia Boqvist, associate Professor with special responsibility for extension and manager of the program the Agriculture for Food Security 2030 program. Her research focuses on transmission and prevention of food borne and zoonotic infections.

 

En stor mängd mat går till spillo eftersom bäst-före-datumet har passerat, trots att maten kan vara ätbar. Ett sätt att minska matsvinnet kan vara att använda färskhetsindikatorer på livsmedelsförpackningar. Sådana indikatorer informerar när livsmedelskvalitet och säkerhet minskar under hållbarhetstid och potentiellt kan ersätta bäst-före-datum. Projektet har undersökt hur temperatur och tid påverkar kvaliteten och säkerheten på fjäderfäkött, samt smakupplevelsen.
Short talk på engelska.

När? Fredag 13 Maj. 

Frukost öppnar 8.30
Zoomlänk öppnar cirka 8.45
Presentation och frågestund 9.00 – 9.30  

Var? Green Innovation Park, Ulls väg 29C, Uppsala. 
Online: https://slu-se.zoom.us/j/2687482799

Möt: Sofia Boqvist, lektor inom livsmedelssäkerhet och riskanalys och chef för programmet Agriculture for Food Security 2030. Hennes forskning fokuserar på överföring och förebyggande av livsmedelsburna och zoonotiska infektioner.

 

Green Innovation Park

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå