Vår nätverksfrukost på fredagar är för närvarande enbart online för att minska risken för smittspridning.Ta en kopp kaffe eller te framför datorn, prata med oss och andra deltagare online och lyssna på ett kort spännande prat.

Den 28:a januari handlar det om det positiva med innovationsmotstånd. Nätverka, lyssna och ställ frågor till forskaren Helena Fornstedt från Institutionen för samhällsbyggnad och industriell teknik på Uppsala Universitet. Short talk börjar kl 9.

Online https://slu-se.zoom.us/j/2687482799

Innovationsmotstånd – en nedvärderad process som formar världen

Innovationsmotstånd är inte nödvändigtvis destruktivt, utan kan förstås som en egen process – ofta uppstår den i mötet med en annan innovationsprocess. Denna andra process har egna mål som skiljer sig från den första innovationsprocessen.

Dessutom kan ett för svagt motstånd innebära en kostnad. Motståndet har funktioner. Dels formar det innovationsprocessen, dels är det skydd från innovationer som kan ses som farliga från den potentiella användarens perspektiv. Liksom ett skydd mot dysfunktionella eller omogna innovationer.

Motståndet gör att fler stakeholders inkluderas i innovationsprocessen och det bidrar till reflektion. Kort sagt är det inte bara innovation, utan också motstånd som formar världen.


Short talk will be in Swedish, but you are welcome to socialise and ask questions in English

När? Fredag 28 januari. Friday 28st January

Zoomlänk öppnar cirka 8.45
Presentation och frågestund 9.00 – 9.30  

Var? Online https://slu-se.zoom.us/j/2687482799

Möt: Helena Fornstedt, forskare på institutionen för samhällsbyggnad och industriell teknik på Uppsala Universitet, Hennes avhandling som kom 2021 handlade om innovationsmotstånd och kritik.

Innovationsmotstånd ses ofta som något negativt – eftersom innovation ofta ses som en lösning, inte ett problem.

Men värdet av en innovationsprocess är inte objektivt utan bedöms från ett speciellt perspektiv i tid och rum.
Om vi istället erkänner det, kan vi bättre förstå motståndet berättar Helena Fornstedt.

Green Innovation Park

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå