Vår nätverksfrukost på fredagar är nu på plats igen! Kom till oss för frukost eller via zoom och lyssna på ett kort spännande prat.

Den 11 februari handlar det om en ny teknik för fossilfri konstgödsel. Nätverka, lyssna och ställ frågor till Gustaf Forsberg från NitroCapt Short talk börjar strax innan kl 9.

Online https://slu-se.zoom.us/j/2687482799

När? Fredag 11 februari. 

Frukost öppnar 8.30
Zoomlänk öppnar cirka 8.45
Presentation och frågestund 9.00 – 9.30  

Var? Green Innovation Park, Ulls väg 29C, Uppsala. 
Online https://slu-se.zoom.us/j/2687482799

Möt: Gustaf Forsberg från NitroCapt som gör fossilfri konstgödsel med en ny teknik.

Produktionen av kvävegödsel står för ca 2,5% av världens fossilbaserade utsläpp av växthusgaser och ingen har lyckats ta fram en kostnadseffektiv, utsläppsfri process som kan konkurrera med konventionell produktion.

Nu accelererar NitroCapt AB utvecklingen av en ny kemisk process som bara kräver vatten och förnybar el, utan behov av elektriskt nät, för att fixera kväve från luften. Metoden kan sätta en ny standard för storskalig fossilfri produktion av konstgödsel.

Fossilfri produktion av konstgödsel – SLU Holding investerar i NitroCapt

Green Innovation Park

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå