Vår nätverksfrukost på fredagar är för närvarande enbart online för att minska risken för smittspridning.Ta en kopp kaffe eller te framför datorn, prata med oss och andra deltagare online och lyssna på ett kort spännande prat.

Den 21:a januari handlar det om naturdofter som  får oss må bra. Lyssna och ställ frågor till forskaren Ann-Maria Palsdottir och Sara Spendrup.

Online https://slu-se.zoom.us/j/2687482799

Om dofter

Naturliga dofter från örter, frukt, blommor, barrträd och torrt gräs har en lugnande inverkan och ökar känslan av närvaro. Dofterna framkallar associationer, känslor och fysiska reaktioner.

SLU-forskaren och miljöpsykologen Ann-Maria Palsdottir och Sara Spendrup,  institutionen för människa och samhälle, har tillsammans, i en nyligen publicerad studie, undersökt hur trädgårdens dofter upplevs och deras stressreducerande effekter.berättar vad hon lärt av sitt arbete med personer med stressrelaterad mental ohälsa i Alnarps rehabiliteringsträdgård.

I en nypublicerad studie fick deltagarna berätta hur de upplever trädgårdens dofter. Resultaten är intressanta för aktörer inom naturbaserad terapi men även för trädgårdsföretagare som producerar olika sorters växter i växthus och på friland.

Anna María Pálsdóttir, SL

Short talk will be in Swedish, but you are welcome to socialise and ask questions in English

När? Fredag 21 januari. Friday 21st January

Zoomlänk öppnar cirka 8.45
Presentation och frågestund 9.00 – 9.30  

Var? Online https://slu-se.zoom.us/j/2687482799

Möt:  Anna María Pálsdóttir,och Sara Spendrup forskare inom miljöpsykologi

Green Innovation Park

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå