Är du nyfiken på vilka företag och kunskaper som finns i Green Innovation Park?
Varje fredag bjuder vi in till nätverksfrukost och alla är välkomna!
—
Short talk
Teff – Framtidens gröda?
Klimatförändringar ändrar förutsättningarna för var olika livsmedel bäst kan produceras. Torka, skiftande regnmönster och förhöjda koldioxidnivåer sätter press på produktionen av de vanligaste grödorna som vete, majs, ris och soja.
Möt Eyasu Kifleyesus, vd för Messob Foods AB, och med en utbildning från SLU inom ekonomi och hållbar utveckling. Eyasu har lång erfarenhet av att arbeta med teff – en gröda som idag nästan enbart odlas i Etiopien. Teff har egenskaper som kan göra det till en kompletterande gröda till de spannmål vi odlar i Sverige idag och på sikt satsar Eyasu på egen produktion.
När: Fredag 25 november
Frukost från kl 8.30
Short talk kl 9.00 – 9.30
Var: Green Innovation Park Uppsala, Ulls väg 29C.
Välkommen!